Cuki dzsungáriai törpehörcsög hobbytenyészet
"A hörcsögök nemcsak szeretetre méltó, simogatni való kis állatok, de a velük való foglalkozás, játék során tevékenységeik, viselkedési formáik széles spektrumát is megismerhetjük."
MENÜ

Mivel az előző oldalon nem volt túl sok, átásoltam ide és onnan folyt. köv. :-)

2012.04.09. Megnyílt az oldal :-) Nem ígérem,hogy minden nap lesz valami bejegyzés, de igyekszem. Húsvétra Odin érkezett hozzánk a keszthelyi Hörcsöldéből, köszönet érte a tenyésztőnek, Schlakker Eszternek és a férjének, aki felhozta nekünk Pestre!
Odin jelenleg még nagyon fél, szinte ki sem jön a házikójából. Ha kiveszem, akkor viszon nagyon nyugodt, barátságos kisfiú. Talán a testvérei hiányoznak neki, talán az új környezet....
Odin egyébként egy kék-tarka kisfiú és Lara leendő párjaként jött hozzánk. 
Most egy kicsit fel van pörögve az élet a höriknél, hisz itthon vannak  a gyerekek tavaszi szüneten és szinte egész nap foglalkoztatás van :-) Ahogy elnézem, a hörik is kimondottan élvezik :-)

2012.04.10. Nem gondoltam, hogy ma is írok, de az éjjel érdekes dolog történt. Éjjel 2-kor hörcsögcsipogásra ébredtem. Gondoltam, a kicsik játszanak. Utána újra és újra. Nem volt túl hangos, nagyon veszedelmesnek sem tűnt. Aztán megnéztem őket. Alvin,a vadas kisfiú Odin terráriumában volt! És igen, épp verekedtek. Szerencsére senkinek nem lett baja. De hogy hogyan került pont oda??  Az egy dolog, hogy kimászott! De Odin és Alvin terráriuma között van Laráé. És, hogy ha már elindult, miért nem a kislányt választotta? :-) Rejtély. Most kap egy magasított terrát, mert nagyon megijedtem. Alvin érdekes figura:-) Szegény Odin, hova került??? :-)   Larát figyelem, nem tűnik babásnak, bár hízott picit. 13 napja volt összerakva Alvinnal, de Alvin nem bírta a kiképzést, így szét is vettem őket. Még várunk.
2012.04.13. Lara biztosan nem babás,így ma összeköltözött Pihével. Elsőre:-) Mintha mindig is együtt éltek volna, édesen együtt alszanak a kisházban. Mondjuk ők a 2 legnyugisabb, legszelídebb hörink. Holnap lesznek képek is.

2012.04.15. Alvin megkapta az új terráriumát (az üveges elérhetősége a felszerelés menüpontban lesz látható hamarosan). Ez magasabb 5 cm-rel az előzőnél. Valamint vettem új itatókat is, ami kisebb, mert azon keresztül is megszökhetett. Lara és Pihe megvannak együtt. Első este volt valami akció is, a számításaim szerint talán kedden fog Lara ismét tüzelni. A kicsik nagyon gyorsan nőnek, már alig különböznek a nagyoktól. És lassan el kell választanom őket. Olyan gyorsan megy az idő :-(
2012.04.19. Reggel Pihével állatorvoshoz megyünk. Van valami a szeme fölött. Egy vízhólyag talán? Nem tudom. Jó lenne már tapasztaltabbnak lenni. Valószínűleg valami megszúrhatta. Remélem, tényleg csak ennyi. A kicsik is imádják a lisztkukacot. Ma szinte közelharc ment érte :-) Odin viszont nem szereti :-(
2012.04.21. Pihe szeme gyönyörűen gyógyul, hála dr. Molnár Zoltánnak és persze a szemcseppnek, amit felírt:-) Ma reggel megtörtént a kicsik elválasztása. Komolyan mondom, nekem ez volt a legrosszabb. Anyukát sajnáltam, hogy elveszem tőle a gyerekeit. Jártunk L. Anikónál is, mert persze a nemekben azért nem voltam 100%-ig biztos. Mivel a 2 kislányt egy helyre vitték, nagyon fontos volt a nemek pontos meghatározása. Mire hazaértünk, Szuszi úgy dönttött, világgá megy. Szerencsére csak a szomszéd terráriumig jutott, ami éppen üres volt.  És délután gazdihoz kerültek az első höribabáink. Furcsa volt, hogy már én adok tanácsot és valakinél én tudok többet a hörikről :-) Lara és Pihe újra együtt, de kicsit nyugdíjas módra vannak egymással. Meglátjuk.
2012.04.27. Régen írtam, de sajnos sorban betegek lettünk. Nem vészes, de a nagy höritapizások csökkentek, nehogy megfertőzzük őket. Szuszi visszaváltozott :-( Elmúlt a kedves kis ragaszkodása, ami a kölykök mellett megvolt. Újra az a kis vadóc lett. Most Lara lett olyan kis kézbemászós ,gyanús nekem, hogy hamarosan höribabákkal bővül a családunk :-) Odin elég nehezen barátkozik és néha nagyon váratlan dolgokat csinál. Elvan a kezemben, nem csipog, nem ugrál, aztán egyszer, hopp,kiugrik a kezemből!  Alvin váltogatja a bundáját, mint  aki nem tudja, milyen évszak is van :-)

2012.05.28. Jó régen nem írtam, de godnok akadtak az eoldalon. Próbáltam változtatni, hogy működjön, de sajnos nem sikerült, így költöznünk kellett. Remélem, itt is megtalál, aki kíváncsi ránk. Közben megszülettek Lara picinyei, sőt, már eladó sorban vannak :-) Ő eljesen más anyuka, mint Szuszi volt. Nyugodtabb, hozzányúlhattam a kicsikhez. Ma mégis ki kellett vennem tőlük. Még nem tudom, miért, de Lara bántotta  a kicsiket, így ma elválasztottam őket. Érkezett hozzánk pár új höri, részletes leírás róluk a "Hörcsögeim" menüpont alatt.

Hírek

  • 2 új kislány
    2012-07-14 23:05:11

    2 csodaszép kislány érkezett hozzánk. Nalani vadas-merle, Milli pedig kék-merle. Képek hamarosan....

  • Nyugodj békében kicsi Avatar!
    2012-06-17 18:59:40

  • Új babák
    2012-06-05 20:46:23

    05.31-én Szuszi 5 babának adott életet. 4 kicsi maradt másnap reggelre. 3 fekete és 1 vadas picike van az alomban,nemek pár nap múlva...

  • Mandula
    2012-05-31 21:10:54

    Mandula a vadas kislány érkezett hozzánk Szegedről. Köszönjük Mariannak,hogy elhozta nekünk :-)

  • Új hörik a tenyészetben
    2012-05-28 11:25:05

    Az elmúlt pár napban több új höri is érkezett hozzánk. Míra és Villy a Karfiol tenyészetből, Keiko a Hörcsögszigetből, valamint hozzánk költözött Rico a Walhallából :-)

  • Újra nekivágtunk
    2012-05-22 17:46:01

    Mivel a másik oldalt blokkolták és nem tudok egyezségre jutni velük,így ideköltöztünk. Remélem,ugyanúgy tetszik majd....

Asztali nézet